Nye bestemmelser om gravferd i Vardø Sokn 30.03.2020

• Alle begravelser gjennomføres fra hovedkirken, Vardø kirke.
• Antall deltakere er fastsatt til kun nærmeste familie og maks 20. Dette tallet kan bli justert fortløpende i samråd med kommuneoverlegen.
• De som deltar i gravferden skal sitte spredt i lokalet (2 meters avstand) og ikke håndhilse eller klemme hverandre.
• Gravferden avsluttes med jordpåkastelse i kirka. Familie (maks 4 eller etter avtale med gravferdsmyndigheten i Vardø) bærer kisten til begravelsesbilen og kisten transporteres til kirkegården for senking og graven lukkes.
• Det er bestemt at det åpnes opp for livestreaming fra seremonier og vi har følgende retningslinjer
    o Livestreamingen skal vise færrest mulig personer i lokalet og plassering i kirken vil være fra galleriet og skal kun vise alterområdet.

Av: Gunn Jøran Farstad   Publisert: 30.03.2020